دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
مدیر مطالعات و برنامه ریزی پژوهشی حوزه های علمیه 

حوزه/ مدیر مطالعات و برنامه ریزی پژوهشی حوزه های علمیه با اشاره به پدیده نامیده شدن حوزه علمیه خواهران از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: پدیده بودن باید خروجی و نشانه‌ای داشته باشد که پیشرفت حوزه علمیه خواهران در عرصه پژوهشی این نشانه است. پدیده خواندن حوزه علمیه خواهران مدال افتخار و نشان لیاقتی بود که توسط رهبر معظم انقلاب اعطا شد.

حجت الاسلام و المسلمین هادی منش در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی مدارس علمیه خواهران استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، ضمن تبریک هفته پژوهش عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب در سخنانی حوزه علمیه خواهران را پدیده خواندند.

مدیر مطالعات و برنامه ریزی پژوهشی حوزه های علمیه ادامه داد: پدیده بودن باید خروجی و نشانه‌ای داشته باشد که پیشرفت حوزه علمیه خواهران در عرصه پژوهشی این نشانه است. پدیده خواندن حوزه علمیه خواهران مدال افتخار و نشان لیاقتی بود که توسط رهبر معظم انقلاب اعطا شد.

وی گفت: با بازدید از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزه علمیه خواهران خدا را بر این نعمت برای انقلاب اسلامی شکر کردم که بانوان ما با تواضع، بدون حمایت‌های چشمگیر و با تکیه بر قدرت ایمان و اراده کارهای متعددی انجام دادند. بانوان ما صاحب تألیف، مقالات و... هستند و این افتخار بزرگی است امیدواریم بیش از گذشته شاهد موفقیت‌های حوزه علمیه خواهران باشیم.

وی در توصیه‌ای به حوزه علمیه خواهران گفت: امروز هوش مصنوعی به نفع استکبار جهانی استفاده گرفته می‌شود. با ظهور هوش مصنوعی اگر پدیده تولید علم خودش را باهوش مصنوعی به‌روز نکند هوش مصنوعی برای استفاده‌های غیرعلمی، غیرموجه و تقلب استفاده می‌شود به همین خاطر باید قبل از اینکه حوزه‌های علمیه و پیشرفت‌های علمی در هر مرکزی آلوده به خسارت و آسیب از ناحیه هوش مصنوعی شود با شیب ملایم به سمت فرهنگ‌سازی استفاده از هوش مصنوعی حرکت کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین هادی منش ادامه داد: هوش مصنوعی مانند یک ماشین متحرک سیری ناپذیر از اطلاعات است که اگر کنترل نشود سوءاستفاده‌های زیادی از آن خواهد شد. هوش مصنوعی را نمی‌توانیم انکار کنیم. هوش مصنوعی از پیشرفت‌های بشر و نعمت است؛ اما باید به شیوه صحیح از آن استفاده شود.

وی اضافه کرد: هوش مصنوعی فعلیۀ نسل دوم هوش مصنوعی است، نسل اول هوش مصنوعی محاسباتی و جست‌وجوگر بسیار قوی بود؛ اما در این نسل تربیت پذیر است. تفاوت انسان با ماشین در تربیت پذیر بودن انسان است، اما هوش مصنوعی نسل دوم نیز تربیت پذیر است که این امر می‌تواند آسیب‌های فروانی به ویژه در زمینه دستاوردهای دینی داشته باشد.

مدیر مطالعات و برنامه ریزی پژوهشی حوزه های علمیه گفت: قبل از اینکه آسیب جبران ناپذیری در تنظیم آثار علمی به ویژه پایان نامه‌ها اتفاق بیفتد باید با برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های مختلف طلاب را به ویژه در عرصه پژوهش آگاه کنیم.

وی اظهار کرد: اگر به رشد فزاینده فناوری و تکنولوژی‌های جدید به ویژه هوش مصنوعی توجه نداشته باشیم به تبعاتی دچار می‌شویم که فردا نمی‌توانیم پاسخ گوی جامعه پرسشگر به ویژه جوانان بشویم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha